Alla beställningar skickas 15/8 p.g.a. semester | Lägsta order 300 kr | Frakt 69 kr

Petra Lunds Lera Handtillverkad Keramik

Handtillverkad keramik från Petra Lunds Lera

Petra Lunds Lera tillverkar handtillverkad keramik i stengodslera som vi älskar. I sin lilla verkstad i Sollentuna skapar hon ljusstakar och andra föremål som verkligen är unika. Allt skapar hon för hand och därför blir varje produkt olik den andra till form, färg och storlek.

Karaktär, äkthet och personlighet

Petra skapar sin handgjorda keramik genom att hon kavla, tumma, dreja och gjuta. Detta innebär en långsam tillverkning som ger vackra och tåliga produkter med karaktär, äkthet och personlighet. Dessutom tål all handtillverkad keramik från Petra Lund tål diskmaskin, mikro och ugn.

Gammal hantverk i nytt format

Det som vi tycker är så speciellt med Petra Lunds keramik är hennes produkter med spetsdetaljer som hon får fram genom att hon använder ärvda spetsar som hon kavlar in i produkten. Dessutom älskar vi Petras jordnära färger och hennes milda ljusa toner.

En del av spetsen kommer från hennes farmor Ingrid och mormor Inga. Hon överför det gamla hantverket genom att förflytta strukturen från de gamla spetsarna till leran och ger därigenom spetsen nytt liv i ett annorlunda format.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.