Alla beställningar skickas 15/8 p.g.a. semester | Lägsta order 300 kr | Frakt 69 kr

Ib Laursen Mynte Porslin Keramik Kannor

Ett lantligt kök börjar med Ib Laursen

Ib Laursen Mynte porslin och keramik finns att hitta i de flesta lantliga kök i Skandinavien. Företaget grundades redan 1971 av Ib Laursen och har sitt säte i utkanten av Danmarks äldsta stad Ribe där man designar inredning såsom skålar, kannor, kökstillbehör och mycket mer.

Inspiration hämtas från mässor världen över, men också från mindre loppmarknader med en rustik flärd. Ungefär likadant som vi gör på Willekulla – vi åker ofta runt på loppmarknader i Sverige och Danmark för att samla intryck och innhalera den gammaldags luften som vi älskar så mycket.

Familjeföretag från Danmarks äldsta stad

År 2007 fördes facklan över till Peter Laursen som tog över företaget efter sin far. Sedan dess har man vuxit till att bli en av skandinaviens ledande leverantörer av heminredning. I Ribe sitter man på 9000 m2 fördelat på kontor, showroom och lager – ett tydligt bevis på att den lantliga stilen fortsätter att erövra beundrare.

Mynte porslin, rustika korgar och lantliga kannor

Willekulla tycker mycket om Ib Laursens inredning. Så mycket, att Ib Laursen vuxit ut till att bli vår största leverantör. Mynte porslin går aldrig ur tiden. Vi har själva skålarna hemma och de används flitigt när det bakas sockerkaka. Eller när det vankas kardemumma muffins till barnens barnkalas.

Och det blir ganska ofta. Den räfflade utsidan gör att vi gärna lämnar skålarna framme efter vi använt dem. De har helt enkelt vuxit ihop med resten av kökets inredning eftersom de är så vackra.

Samma sak gäller Ib Laursens tillbringare. Hos Willekulla använder vi inte bara kannorna till att hälla upp iskall saft när hettan trycker på en varm sommardag. Vi använder också Mynte kannor till att sätta nyplockade blommor i.

Till badrummet gillar vi Ib Laursens trådkorg. Lägg i några handdukar och låt dem gå hand i hand med den gråa metallen. Trådkorgar är perfekta för att förvara vackra ting som du inte vill gömma undan.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.